Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szétrobbant egy berlini óriásakvárium


Az utca az akvárium épülete előtt Berlinben 2022. december 16-án
Az utca az akvárium épülete előtt Berlinben 2022. december 16-án

Szemtanúk szerint robbanásszerű hangot lehetett hallani, amikor péntek hajnalban összetört a világ legnagyobb szabadon álló, henger alakú akváriuma egy szálloda előcsarnokában.

Az incidens 5 óra 30 perc körül történt. Egymillió liter víz ömlött ki másodpercek alatt a tartályból, mind az 1500 tengeri hallal együtt.

Két ember könnyebben megsérült, a víz kizúdult az utcára is a DomAquarée nevű épületből.

A hotelben nagy a pusztítás a médiának nyilatkozó, a történtek miatt távozásra kényszerülő vendégek szerint: számos bútor tönkrement, ablakok törtek be, üvegszilánk borít mindent, a földön döglött halak százai hevernek.

Egy férfi arról számolt be a dpa német hírügynökségnek, hogy reggel 6 óra körül kiment az épület elé dohányozni, és már nem engedték vissza, noha a felesége még a szobájukban volt.

Mintegy 350 ember tartózkodott a szállodában, a vendégek fűtött buszokban melegedhettek, mielőtt átmeneti szállásra szállították őket.

Csütörtök este búvárok tisztították belülről a német főváros egyik fő turisztikai látványosságának számító AquaDomot, ahogy az az egyik vendég Twitter-posztjában is látható:

Készült a dpa tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG