Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szigorodnak Magyarországon a maszkviselési szabályok


Maszkot viselő nő megy az utcán Kijevben, Ukrajna, 2020. október 22.-én.
Maszkot viselő nő megy az utcán Kijevben, Ukrajna, 2020. október 22.-én.

Hétfőtől a szórakozóhelyeken és a vendéglőkben is csak arra az időre szabad levenni a maszkot, amíg az ételt vagy az italt elfogyasztjuk.

Az operatív törzs járványhelyzetről tartott szokásos napi tájékoztatóján ismertették, hogy a november 2-ától életbe lépő szigorítás értelmében a szórakozóhelyen, vendéglátó üzletekben, illetve a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz a maszk viselése, azt kizárólag az étel és az ital elfogyasztásának idejére lehet levenni.

A bejelentés szerint arról, hogy a vendég viselje a maszkot, a vendéglátóhely üzemeltetőjének kell gondoskodnia, neki kell intézkednie arról is, hogy ha valakin nincs maszk és azt a felszólítás ellenére nem hajlandó felvenni, ne vehesse igénybe a szolgáltatást.

Az operatív törzs tájékoztatóján az is elhangzott, hogy az új szabályok betartását ellenőrzik, szabálytalanság esetén a rendőrség akár be is zárathatja az adott létesítményt.

Lezárták a Szent Margit Kórház sebészetét

A kórház megerősítette a portálnak a hvg.hu értesülését, azt írták, hogy 52 beteg, 11 nővér és 10 orvos érintett a fertőzésekben, eddig 12 tervezett műtétet kellett lemondani. Értesítették a hatóságot, a járvány kivizsgálását és kezelését a járványügyi protokoll szerint végzik, a sebészeti ellátásra szoruló betegek elhelyezéséről pedig a Központi Ágynyilvántartó rendelkezik - írja a portál a kórházra hivatkozva.

Gócpont lett Kecskeméten, állítja a polgármester

Szemereyné Pataki Klaudia, az alföldi megyeszékhely polgármestere arról írt a közösségi oldalán, hogy Kecskemét gócpontja lett a járványnak, ezért kéri a lakosságot, hogy az írott és íratlan járványügyi szabályokat egyaránt tartsa be. Péntektől a szabadtéri piacokon is elvárás lesz a városban az orrot és a szájat is eltakaró maszk viselése. A polgármester arra kérte az embereket a közelgő halottak napja és mindenszentek alkalmából, hogy a temetőkben is viseljenek maszkot.

XS
SM
MD
LG