Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Dr. Szemelyácz János addiktológus: A magyar lakosság elképesztően rossz állapotban van


Az addiktológus szerint nincs olyan társadalmi réteg amelyet ez a probléma nem érint
Az addiktológus szerint nincs olyan társadalmi réteg amelyet ez a probléma nem érint

Magyarországon az utóbbi 12 évben elfogytak a preventív programok, uniós pályázatokból lehet csak prevenciót csinálni. 2020-ban megszűnt a nemzeti drogstratégia és nem készült új, alkoholstratégiánk pedig nem volt soha, a kormány rendészeti eszközökkel próbálja a helyzetet kezelni, miközben ez láthatóan eredménytelen – mondja dr. Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus.

A szakember úgy látja, hogy a magyar lakosság elképesztően rossz állapotban van, és ha a függőségek, az addikció magas szinten pörög az országban, az szerinte azt jelzi, hogy társadalmi szinten komoly problémák vannak, ahogy ő fogalmaz, nagyon sok addiktív sztorit nem addiktológus tud megoldani.

A pszichiáter a a Szabad Európa podcastsorozatában, a Szelfiben arról is beszélt, hogy nincs olyan társadalmi réteg, amelyet ez a probléma ne érintene. "Biztosak lehetünk benne, hogy a nagyon jó anyagi jólétben élő felső tízezer gyerekei is nagyon sokan fognak nálunk landolni, ők drága drogot fognak venni és szerencsejátékon fognak nagyon sok pénzt eljátszani. A szegények meg a dizájnerdrog, az alkohol és a gyógyszerek miatt fognak hozzánk jönni" – fogalmazott a szakember. A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Dr. Szemelyácz János addiktológus: Nincs olyan társadalmi réteg, amelyet ez a probléma ne érintene
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:55:06 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG