Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Sztoriban – Közpénzmilliárdok a pártfinanszírozás szürkezónájában


Egy év kutatómunka, interjúk sorozata, negyven megszólaló; iratok, szerződések, dokumentumok gyakorlatilag nincsenek, marad a nyilatkozók megszépítő emlékezete. Innen szép egy oknyomozó újságírónak győzni.

Kerényi György cikksorozata az illegális pártfinanszírozás elmúlt harminc évéről gyakorlatilag a megjelenés pillanatában a Szabad Európa toplistájának élére került. Ő maga azt mondja, nem egy nagy sztorit, hanem magát a jelenséget akarta bemutatni, a piaci és politikai szereplők fű alatti együttműködését, azt, hogyan kerülnek közpénzek pártkasszákba, majd gyarapítanak magánszámlákat, és azt, hogyan működik a pártfinanszírozás szürkezónája egy olyan demokráciában, ahol még azt is megvásárolhatod, hogy ki legyen a választáson az ellenfeled. Kerényi Györgyöt a cikksorozat megírásának hátteréről kérdeztem.

A cikksorozatot ide kattintva olvashatja el.

Sztoriban az illegális pártfinanszírozás elmúlt harminc éve
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:25:20 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG