Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Uniós kétszázmilliót fialhat egy záportározó a magyar félsivatagban


A Szabad Európa úgy tudja, egy kormányzati terv 44 milliárd forintból mentenék meg a a magyar félsivatagot
A Szabad Európa úgy tudja, egy kormányzati terv 44 milliárd forintból mentenék meg a a magyar félsivatagot

"Piti bűnözők, akik szakembernek adják ki magukat, döntenek ezeknek a pénzeknek a sorsáról, és formálisan mindent leigazolnak, beleértve az összes hatóságot" - mondta a Szabad Európának egy nyilatkozó, amikor a záportározókról kérdezte őt oknyomozó újságírónk, Báthory Róbert.

Nem természeti katasztrófáról, hanem koncepcionális emberi hibáról beszélnek azok az alföldi gazdák, akik igyekeznek megfogni, megtartani a vizet, hogy túléljék állataik, veteményeik a szárazságot. Az elmúlt 121 év legaszályosabb éve volt a tavalyi, ennek ellenére uniós százmilliókat költöttek el záportározók építésére a félsivataggá nyilvánított Homokhátságon, a pályázatokban olyan mennyiségű csapadékra hivatkozva, amennyit egy évszázada nem látott a környék.

Tavaly nyáron Báthory Róbert, a Szabad Európa oknyomozó újságírója helyszíni videóriportban mutatta be, milyen az élet ezen a vidéken. Most visszament, hogy megnézze, változott-e valami egy év alatt, a tapasztalatairól beszélt podcastunkban.

Sztoriban – Uniós kétszázmilliót fialhat egy záportározó a magyar félsivatagban
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:13:47 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG