Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Több tízmilliárdos üzlet és tökéletes kampányeszköz – minden adatunk Rogán Antal felügyelete alá kerülhet


Több tízmilliárdos üzlet és tökéletes kampányeszköz – minden adatunk Rogán Antal felügyelete alá kerülhet
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:11:48 0:00

Vége a papíralapú ügyintézésnek, pár év, és minden, állammal, közszolgáltatóval kapcsolatos ügyünket mobilon intézhetjük – ígéri a kormány. A program a titkosszolgálatokat is felügyelő Rogán Antal alá tartozik, de szakértők szerint adatvédelmi szempontból aggályos, bár hatalmas üzleti lehetőség.

Vége lehet a papíralapú ügyintézésnek, elindul a Digitális Állampolgárság Program, pár éven belül minden, állammal és közszolgáltatóval kapcsolatos ügyünket a mobilunkon lehet majd intézni – ígéri a kormány. A teljes program a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, a titkosszolgálatokat is felügyelő Rogán Antal alá tartozik. Miközben a kormány szerint mindez az állampolgárok kényelme érdekében történik, szakértők arra figyelmeztetnek, hogy maga a szabályozás alkotmányellenes, adatvédelmi visszaélésékre is alkalmas.

Persze hatalmas üzleti lehetőség lehetne a hazai informatikai szektornak, a szoftverfejlesztő cégeknek, hiszen csak az állami szférában majdnem négyezer különböző alkalmazást használnak, és ezeket mind újra kell majd fejleszteni, hogy kompatibilisek legyenek a Digitális Állampolgárság Programmal. Tízmilliárdos üzletről van szó tehát, de a Szabad Európának nyilatkozó szakértők szkeptikusak, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a jelentős megrendeléseket a kormányhoz közeli cégek kapják. Minderről írt legutóbbi cikkében Keller-Alánt Ákos. Ő volt a Sztoriban vendége.

XS
SM
MD
LG