Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Ez nem egy sikertörténet" – zsúfolt gyermekotthonok, kiégett nevelők, állami gondozás Magyarországon


Tavalyi adat, hogy Magyarországon több mint 21 ezer gyermek él állami gondozásban. Miközben 2016 óta törvény írja elő, hogy minden családjából kiemelt 12 éven alulit nevelőszülőnél kell elhelyezni, legkevesebb kétezer nevelőszülő hiányzik a rendszerből, így sok kisgyermek, köztük csecsemők is, továbbra is gyermekotthonban élnek.

A kormány a családok és a gyermekek támogatását, védelmét hirdeti, azonban a Szabad Európa tényfeltáró sorozatában a Szabadonban megszólalók, egykori állami gondozottak, nevelők beszámolóiból kibontakozó valóság arcul csapja az embert. Podcastunkban a videóriport készítője, Bihari Ádám beszélt a tapasztalatairól.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

"Ez nem egy sikertörténet" - zsúfolt gyermekotthonok, kiégett nevelők, állami gondozás Magyarországon
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:15:57 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG