Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mi lehet a titka Balásy Gyula közpénzszázmilliárdokból kitömött cégcsoportjának?


Azt nem tudjuk, van-e jobb, de hogy lenne olcsóbb, az egészen biztos. Évek óta közpénzszázmilliárdok kötnek ki Magyarországon egy olyan cégcsoportnál, amely gyakorlatilag egyeduralkodóként állami cégek kommunikációját és rendezvényeit bonyolítja, szervezi.

Hogy pontosan mekkora összegekről van szó, azt jól mutatja a G7 portál számítása. E szerint kilenc év alatt, egészen pontosan 2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötött szerződést a Rogán Antal-féle Nemzeti Kommunikációs Hivatal a központosított kommunikációra, az állami szereplőkkel kapcsolatos kommunikációs és rendezvényszervezési feladatokra, és ennek a pénznek a nagy része egyetlen személy, Balásy Gyula cégeinél kötött ki.

A 45 éves közgazdász 2020-ban a befolyásbarométer szerint Magyarország harmincadik legbefolyásosabb személye volt, mégis igen keveset tudni róla, talán csak annyit, hogy szereti – és úgy tűnik, meg is engedheti magának – a méregdrága autókat: amikor elromlik a Ferrari, átül a Lamborghinibe.

Mi állhat ennek a példátlan sikernek a hátterében, és milyen tételeket számláznak ki Balásyék az állami megrendelőknek, amelyek, ha szeretnének, sem dolgoztathatnak mással? Egyebek között ennek járt után Keller-Alánt Ákos és Kósa András. Tényfeltáró cikküket itt olvashatja el, a velük készült podcastot pedig itt hallgathatja meg:

Mi lehet a titka Balásy Gyula közpénzszázmilliárdokból kitömött cégcsoportjának?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:15:22 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG