Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar lovast az olimpiára? Mire ment el hárommilliárd forint a Csekonics lovasprogramban?


Sztoriban cover – Hungarian Equestrian Federation
Sztoriban cover – Hungarian Equestrian Federation

Utoljára 1996-ban szerepelt magyar lovascsapat olimpián. A kormány ezért úgy gondolta, hogy csaknem hárommilliárd forintból olimpiai lovasprogramot indít azzal a céllal, hogy legyen újra magyar díjugrató az ötkarikás játékokon. 2021 novemberében el is indult a Csekonics program. Az első nyilatkozatokban a jövő évi párizsi olimpiát célozták meg, később a lovasszövetség vezetői már csak a 2028-as ötkarikás játékokról beszéltek, az információközléstől pedig elzárkóznak, miközben a programot – bírálói szerint – szakmailag és gazdaságilag is átláthatatlan és megkérdőjelezhető döntések kísérték.

A Sztoriban vendége Papp Virág és Kósa András volt. Ők ketten jegyzik a lovasprogramról szóló cikkeket. Virág az Eötvös Loránd Tudományegyetem kommunikáció és médiatudomány szakán tanul újságírást. A Transparency International oknyomozói mentorprogramjában Kósa Andrással, a Szabad Európa főmunkatársával dolgozott együtt.

A podcastot itt hallgathatja meg:

Magyar lovast az olimpiára? Mire ment el hárommilliárd forint a Csekonics lovasprogramban?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:14:26 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG