Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Több tízmilliárdos üzlet és tökéletes kampányeszköz – minden adatunk Rogán Antal felügyelete alá kerülhet


Vége lehet a papíralapú ügyintézésnek, elindul a Digitális Állampolgárság Program, pár éven belül minden, állammal és közszolgáltatóval kapcsolatos ügyünket a mobilunkon lehet majd intézni – ígéri a kormány. A teljes program a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, a titkosszolgálatokat is felügyelő Rogán Antal alá tartozik. Miközben a kormány szerint mindez az állampolgárok kényelme érdekében történik, szakértők arra figyelmeztetnek, hogy maga a szabályozás alkotmányellenes, adatvédelmi visszaélésékre is alkalmas.

Persze hatalmas üzleti lehetőség lehetne a hazai informatikai szektornak, a szoftverfejlesztő cégeknek, hiszen csak az állami szférában majdnem négyezer különböző alkalmazást használnak, és ezeket mind újra kell majd fejleszteni, hogy kompatibilisek legyenek a Digitális Állampolgárság Programmal. Tízmilliárdos üzletről van szó tehát, de a Szabad Európának nyilatkozó szakértők szkeptikusak, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a jelentős megrendeléseket a kormányhoz közeli cégek kapják.

Minderről írt legutóbbi cikkében Keller-Alánt Ákos. Ő volt a Sztoriban vendége. A beszélgetést itt hallgathatja meg:

Több tízmilliárdos üzlet és tökéletes kampányeszköz – minden adatunk Rogán Antal felügyelete alá kerülhet
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:11:48 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG