Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az izraeli társadalom egyik legnagyobb dilemmája lehet a túszok sorsa


A Gázai övezetben fekvő Dzsabalja az izraeli légicsapások után, 2023. október 11-én
A Gázai övezetben fekvő Dzsabalja az izraeli légicsapások után, 2023. október 11-én

Az Izrael ellen indított támadás ötödik napjának reggelén beszélgettünk Bihari Ádámmal, a Szabad Európa szerkesztő-riporterével, aki egy évig Izraelben járt egyetemre. Ő és Báthory Róbert jegyzi azt a cikket, amelyben a térség szakértői mellett izraeli magyarok beszéltek az október 7-én hajnalban kezdődött támadásról.

Amikor a felvétel készült, Izraelben a halottak száma elérte az 1200-at, míg Gázában több mint kilencszázan vesztették életüket a Hamász elleni megtorló légicsapásokban. Megérkezett az ország déli részébe az első amerikai repülőgép, amely fegyvert szállított Izraelnek.

Egy izraeli faluban, ahol kedd reggelig tartottak a harcok, egy mészárlás részletei derültek ki; egy izraeli tábornok meggyilkolt csecsemőkről beszélt, az izraeli katonák pedig azt mondták a BBC riporterének, hogy lefejezett holttesteket is találtak. Izrael körbevette a Gázai övezetet, úgy tűnik, előkészítettek mindent egy szárazföldi offenzívához.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Az izraeli társadalom egyik legnagyobb dilemmája lehet a túszok sorsa
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:25:27 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG