Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hatalmas költségvetési támogatás, erdélyi expanzió – Hogyan terjeszkedik Romániában az MCC?


Miközben a közoktatás színvonala egyre romlik Magyarországon, a tehetséges és a kormány politikájával nem kritikus fiatalok egészen kivételes lehetőségekhez és tudáshoz juthatnak például a Mathias Corvinus Collegium Alapítványon (MCC) keresztül.

Évek óta nyílt törekvés a Fideszben, hogy kinevelje saját politikai és gazdasági utánpótlását, amely lojális a párthoz, vallja a nézeteit, és képes kormányozni az országot 2030-ig vagy akár tovább.

Erdélyben már kétezer fiatalt ér el az MCC az általános iskolás korosztálytól a középiskolásokon át az egyetemistákig, és a pedagógusoknak is kínál programokat. Az alapítvány kuratóriumát Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója irányítja. Az MCC célja, hogy néhány éven belül tízezer diákja legyen a Kárpát-medencében.

A Szabad Európa több cikkben is foglalkozott az MCC tevékenységével. Kerényi György az alapítvány romániai terjeszkedését, expanzióját vette górcső alá. A vele készült podcastot itt hallgathatja meg:

Hatalmas költségvetési támogatás, erdélyi expanzió – Hogyan terjeszkedik Romániában a Mathias Corvinus Collegium?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:34 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG