Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Milliárdos magyar kötvények ragadtak benn a szankciók miatt


Kémbank – Sztoriban-cover
Kémbank – Sztoriban-cover

Szinte a nyilvánossággal egy időben értesült az Orbán-kormány arról, hogy amerikai szankciós listára került a budapesti központú, orosz hátterű, a sajtóban gyakran kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank. A Szabad Európa értesülése szerint alig öt perccel a lista nyilvánossá tétele előtt érkezett a hívás a nagykövetségtől a külügyminisztériumhoz. Milyen folyamatokat indított be itthon az amerikai döntés? Erről is beszélt a Sztoriban vendégeként a témával több cikkben is foglalkozó Garamvölgyi Flóra.

Több mint egy évtizede dolgozik külpolitikai újságíróként Garamvölgyi Flóra, aki az Egyesült Államokból tudósítja a Szabad Európát, de a The Guardianben és az Observerben is jelentek meg cikkei.

Több írásában is foglalkozott az ukrajnai orosz invázió hatásaival, legutóbb például azzal, milyen kormányzati folyamatokat indított be itthon, amikor a sajtóban gyakran kémbankként emlegetett, orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank amerikai szankciós listára került.

Bejárta a hazai sajtót a hír, amikor a budapesti Konzervatív Politikai Akciókonferencián felszólították, hogy távozzon a rendezvényről, amelyről akkor már második napja tudósított – erről is beszélt podcastsorozatunkban.

Milliárdos magyar kötvények ragadtak benn a szankciók miatt
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:21 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG