Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mi a tanárok és mi a szülők felelőssége a magyar oktatás szétesésében?


Sztoriban cover - education
Sztoriban cover - education

Hiába van nyári szünet, nem csitulnak a pedagógusok jogállásáról szóló életpálya-törvény, ismertebb nevén státusztörvény keltette indulatok. Minden napra jut egy hír az oktatás állapotáról, a 6. 8.10. osztályosok lesújtó szövegértési képességeiről, a több ezer megbuktatott elsősről. A szakma pedagógushiányról beszél, a kormány a legfrissebb felvételi adatokra hivatkozva viszont mondja, hogy van és lesz is elég pedagógus. Mi az igazság?

Mi a tanárok és mi a megrendelő, a lakosság felelőssége a magyar oktatás szétesésében? Miért racionális lépés a státusztörvény egy olyan kormánytól, amelyik nem minőségi oktatásban, hanem gyerekfelügyeletben gondolkodik? Egyebek között ezekre a kérdésekre keresett választ Lannert Judit oktatáskutatót interjúvolva Kerényi György, a Sztoriban vendége. A podcastot itt hallgathatja meg:

Mi a tanárok és mi a megrendelő, a lakosság felelőssége a magyar oktatás szétesésében?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:21:36 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG