Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kampánytémává válhat a bezárt posták sorsa az önkormányzati választások előtt


2022 novembere óta több száz postát zártak be az országban, a kormány költségcsökkentéssel indokolta az intézkedést. Amikor megkérdezték a bezárásokról a miniszterelnököt, Orbán Viktor azt mondta: régóta küszködnek azzal, hogy a Posta veszteséges vállalat, ezért át kell alakítani, meg kell újítani, csak így lehet életben tartani.

A Magyar Posta partneri programot hirdetett, de egyelőre sok településen, városrészben így is levél- és csomagszolgáltatás nélkül maradtak az ott élők. Kuczogi Jakab legutóbb egy kecskeméti postafiók hányattatásait írta meg, azon keresztül mutatta be az intézkedések ellentmondásosságait.

A Szabad Európa újságírója erről beszélt a podcastban, amely itt hallható:

Postabezárások - Hiába a Magyar Posta partneri programja, sok településen hiányzik a levél- és csomagszolgáltatás
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:15:12 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG