Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Milliárdokat érő lepusztult ingatlanok – Felkutattuk a főváros aranytartalékait


Sztoriban – Szabadon – Pusztulás luxuskivitelben
Sztoriban – Szabadon – Pusztulás luxuskivitelben

Rákosrendező, Bosnyák tér, Ganz–MÁVAG: elhagyatott, lepusztult, úgynevezett barnamezős területek. Huszonnyolc Margit-szigetnyi terület áll kihasználatlanul a fővárosban – ahogy Budapest főépítésze mondja, a város aranytartalékai –, fejlesztésükhöz azonban rengeteg pénz kell.

Budapest sebhelyeit feltáró sorozatba kezdett Bihari Ádám, a Szabad Európa szerkesztő-riportere. A videóriport első részében a barnamezős területeket nézte meg, a második részben a főváros tüdejeként is emlegetett XII. kerületben járt, ahol a méregdrága telkeken álló, elhagyatott romok évtizedek óta sok milliárd forint értékben cserélnek gazdát, de itt csak azok rúghatnak labdába, akik közel vannak a tűzhöz.

Milliárdokért tulajdonost cserélő lepusztult ingatlanok, felkutattuk a város aranytartalékait
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:23:06 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG