Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szuverenitás – Tulajdonképpen mit akar a Fidesz megvédeni, és kitől?


Szuverenitás – Tulajdonképpen mit akar a Fidesz megvédeni, és kitől?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:02 0:00

A kormány szerint veszélyben van az ország szuverenitása, meg kell védeni. Az Országgyűlés a napokban elfogadhatja azt a törvényjavaslatot, amely a Fidesz retorikája szerint ezt szolgálja. A tiltakozó civilek szerint viszont a kormány folytatja a társadalmi nyilvánosság felszámolását.

A múlt század a nemzeti szuverenitás elvesztéséről szólt, a századvég a visszaszerzéséről szólt, a mostani évtized pedig a szuverenitás megtartásáról szól – mondta Orbán Viktor a fennállásának harmincadik évét szuverenitáskonferenciával ünneplő Századvég rendezvényén. A miniszterelnök sötét erőkről beszélt, amelyek folyamatosan ostromolni fogják a szuverenitás védvonalait, és arról is, hogy szerinte 2002 óta csak a magyarok érdeke, hogy az ország szuverén maradjon. A kormány szerint tehát az ország szuverenitása veszélyben van, meg kell védeni. Az Országgyűlés vélhetően a napokban elfogadja a Fidesz szerint a védelmet szolgáló javaslatcsomagot, amelynek, mint állítják, fő célja, hogy a jövőben megakadályozzanak minden, külföldi befolyásolást célzó kísérletet. A törvényjavaslat ellen tiltakozó civilek szerint viszont a kormány valójában saját állampolgárait akarja kizárni a demokratikus közéletből, és tovább dolgozik a társadalmi nyilvánosság felszámolásán.

A Sztoriban vendége Kerényi György, aki az elmúlt hetekben több cikkben is foglalkozott a szuverenitásvédelmiként aposztrofált törvényjavaslattal. A podcastban említett cikkek:

A párt ökle bárkire lesújthat – a Fidesz szuverenitásvédelmi törvényjavaslata

Hogyan üldözzem úgy a civileket, hogy ne sértsem meg a szövetségesemet? Szuverenitás és a határon túli támogatások

XS
SM
MD
LG