Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szuverenitás – Tulajdonképpen mit akar a Fidesz megvédeni, és kitől?


A múlt század a nemzeti szuverenitás elvesztéséről szólt, a századvég a visszaszerzéséről szólt, a mostani évtized pedig a szuverenitás megtartásáról szól – mondta Orbán Viktor a fennállásának harmincadik évét szuverenitáskonferenciával ünneplő Századvég rendezvényén. A miniszterelnök sötét erőkről beszélt, amelyek folyamatosan ostromolni fogják a szuverenitás védvonalait.

A kormány szerint tehát az ország szuverenitása veszélyben van, meg kell védeni. Az Országgyűlés vélhetően a napokban elfogadja a védelmet szolgálni hivatott javaslatcsomagot, amelynek, mint a Fidesz állítja, legfőbb feladata, hogy a jövőben megakadályozzon minden, külföldi befolyásolást célzó kísérletet. A törvényjavaslat ellen tiltakozó civilek szerint viszont a kormány valójában a saját állampolgárait akarja kizárni a demokratikus közéletből, és tovább dolgozik a társadalmi nyilvánosság felszámolásán.

A Sztoriban adásában Kerényi Györggyel beszélgettünk egyebek között arról, mit jelent a szuverenitás, mitől kell megvédeni, miről és kinek szól a Fidesz javaslatcsomagja.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

Szuverenitás – Tulajdonképpen mit akar a Fidesz megvédeni, és kitől?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:02 0:00

A podcastban említett cikkek:

A párt ökle bárkire lesújthat – a Fidesz szuverenitásvédelmi törvényjavaslata

Hogyan üldözzem úgy a civileket, hogy ne sértsem meg a szövetségesemet? Szuverenitás és a határon túli támogatások

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG