Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mi a kockázata a 4iG állami hátszéllel segített terjeszkedésének?


Pár év alatt nőtt informatikai-telekommunikációs óriássá a 4iG, amely ma már meghatározó szereplő a távközlés, az informatikai szolgáltatások vagy a hírközlés területén, sőt a német hadiipari óriás, a Rheinmetall révén már a hadiiparba is beszállt.

Miközben ezermilliárdos adósságot görget maga előtt a cég, további milliárdokat költ fejlesztésre, nyereséget nem termel, javarészt az államnak tartozik, és egyre több kritikusnak számító infrastruktúra kerül a birtokába.

Hogy mekkora és milyen ütemű növekedésről beszélünk, azt jól mutatja, hogy 2018-ban még csak 350 alkalmazottja volt, idén már több mint nyolcezer, és ezzel a teljes magyar gazdaságot tekintve is látható méretű lett a társaság.

A HVG legnagyobb magyar cégeket soroló, top 50-listáin idén a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató vállalat közül a huszadik, a legnagyobb saját tőkéjű cégek közül pedig a 32. lett.

Mi a kockázata és hol a határa az állami hátszéllel zajló terjeszkedésnek? Egyeben között ezt elemezte cikkében Keller-Alánt Ákos, a Sztoriban vendége. A vele készült podcastot itt hallgathatja meg:

Mi a kockázata a 4iG állami hátszéllel segített terjeszkedésének?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:46 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG