Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A szülőknek is hangosabban kell képviselniük a gyermekeik érdekét ahhoz, hogy változás legyen a közoktatásban


A szülőknek is hangosabban kell képviselniük a gyermekeik érdekét ahhoz, hogy változás legyen a közoktatásban
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:57 0:00
Közvetlen elérés

Azt vallja, hogy a közoktatás helyzete azért is lehet ma olyan, amilyen, mert a szülők nem mernek hangot adni a véleményüknek, pedig az oktatás minőségén múlik gyermekük sorsa, jövője. Miklós Györgyék épp ezért indították el 2016-ban a Szülői Hang Közösséget.

„Magyarországon kicsit több mint egymillió gyerek van a közoktatásban, tehát minden családot érint a közoktatás. Azt gondolom, hogy az, amit csinálunk, az egész ország érdeke. Az a hit vezetett minket, hogy bár a minisztérium nagy ívben tett rá, hogy mit mondunk, de az fontos, hogy a közvélemény tudjon arról, mi a helyzet. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a problémák azért is vannak, mert nem mondjuk őket elég hangosan. Ha a szülők, a szülői társadalom venné a fáradságot arra, hogy érdemben véleményt nyilvánít, akár még eredményt is elérhetnénk” – mondja Miklós György.

A pedagógussztrájkról, az iskolaérettségi rendszerről, a szülők, az oktatás és a pedagógusok viszonyáról, az érdekképviseletről beszélgettünk a Szülői Hang Közösség alapítójával, aki magánemberként háromgyermekes édesapa.
XS
SM
MD
LG