Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tankerületi vezetők érintettek korrupció gyanújával zajló nyomozásokban


A Tanítanék Mozgalom Ne lopj! feliratú táblát ragasztott a Belső-Pesti Tankerületi Központ épületének ajtajára 2024. április 12-én
A Tanítanék Mozgalom Ne lopj! feliratú táblát ragasztott a Belső-Pesti Tankerületi Központ épületének ajtajára 2024. április 12-én

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon.

Egy harmadik esetben, amelyben szintén egy tankerületi vezető volt érintett, megszüntették a nyomozást, mivel a hatóság szerint nem történt bűncselekmény – válaszolta a Népszava kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A lap azután fordult az ORFK-hoz, hogy a 24.hu megírta: őrizetbe vették az egyik fővárosi tankerületi központ gazdasági vezetőjét, mert a gyanú szerint úgy manipulált egyes közbeszerzési eljárásokat, hogy az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek. Azzal is gyanúsítják, hogy a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki. A gyanúsítás szerint több tízmillió forinthoz juthatott így a gazdasági vezető, akinek kezdeményezték a letartóztatását.

A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ (KK) személyiségi jogokra hivatkozva nem árulta el a Népszavának, hogy melyik tankerületi központról van szó, azt viszont közölték, hogy az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll. A Tanítanék Mozgalom pénteken a Belső-Pesti Tankerületi Központ épületének ajtajára Ne lopj! feliratú táblákat ragasztott.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG