Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Távozott posztjáról az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője


Képünk illusztráció, a bicskei gyermekotthonról készült 2024. február 11-én
Képünk illusztráció, a bicskei gyermekotthonról készült 2024. február 11-én

Erdei Sándor lemondásának cikkünk megjelenésekor még nem volt nyoma az OGYSZ honlapján, de a Belügyminisztérium a Népszavának megerősítette a hírt.

Azt írták a lapnak, hogy Erdei Sándor a saját kérésére április 15-i hatállyal köszönt le az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (OGYSZ) igazgatói posztjáról, feladatait a jövőben eddigi általános helyettese, Csipkés Attila látja el.

Az OGYSZ a főváros és 19 vármegye területi gyermekvédelmi szakszolgálatának egységes gyermekvédelmi intézménye, 2021. július 1-jén jött létre. A szervezet honlapján éppen a most távozó igazgató által jegyzett ismertető szerint az OGYSZ a gyermekek otthont nyújtó ellátásoktól független képviselete, amely „növeli az állam gondjaira bízott gyermekek esélyegyenlőségét – minden gyermek, bárhol is éljen az országban, azonos eséllyel hozzájuthat a gyermekvédelmi gondoskodás keretében a jó minőségű szakszolgáltatások legteljesebb köréhez”.

A lap egyébként már egy hónappal ezelőtt értesült arról, hogy változás lesz a szervezet élén, ám ezt az információt akkor még az OGYSZ és a minisztérium is cáfolta, illetve tévesnek nevezte.

Különös, hogy éppen akkor távozik a szervezet országos igazgatója, amikor a kormányzati kommunikáció szerint gőzerővel zajlik a gyermekvédelmi intézmények pedofilbotrány nyomán elrendelt átvizsgálása, az intézményvezetők és helyetteseik alkalmassági, pszichológiai vizsgálata – jegyzi meg a Népszava.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG