Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Alsósok tanultak a texasi iskolai lövöldözés helyszínén

Tizenkilenc gyermek és két felnőtt halt meg, amikor kedden tüzet nyitott egy tizenéves egy texasi általános iskolában, ahol 2–4. osztályosok, azaz hét és tíz év közötti gyerekek tanultak. Ez volt az utolsó tanítási hetük a nyári szünet előtt.

A 18 éves gyanúsított, Salvador Ramos rálőtt saját nagyanyjára, majd elmenekült a helyszínről, és a texasi Uvalde városában a Robb általános iskola közelében karambolozott. Ott puskával a kezében kiszállt az összetört járműből, majd az őt addigra már üldöző rendőrök ellenére sikerült berontania az épületbe, és tüzet nyitnia – mondta Erick Estrada őrmester a CNN-nek.

A keddi iskolai lövöldözés követelte a legtöbb áldozatot 2012 decembere óta, amikor egy fegyveres huszonhat embert, köztük húsz gyermeket ölt meg a connecticuti Sandy Hook általános iskolában. 2018-ban a floridai Parklandben található Marjory Stoneman Douglas középiskola egy volt diákja tizenhét diákkal és iskolai dolgozóval végzett.

2020-tól már nem autóbalesetben, hanem lövöldözésben hal meg a legtöbb amerikai gyermek és tizenéves – derül ki a New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban múlt hónapban közzétett, a Michigani Egyetem által készített kutatásból. Joe Biden elnök a keddi tragédia után tartott beszédében sürgette, hogy szálljanak szembe a politikailag erős fegyverlobbival, amelyet azzal vádolt, hogy megakadályozza a szigorúbb lőfegyver-biztonsági törvények elfogadását. „Az Isten szerelmére, mikor fogjuk megtenni, amiről mindnyájan tudjuk, hogy meg kell tennünk?” – fogalmazott az amerikai elnök.


XS
SM
MD
LG