Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tizenhárom ember, köztük gyerekek haltak meg lövöldözésben egy oroszországi iskolában


Aggódó hozzátartozók az izsevszki iskola előtt 2022. szeptember 26-án
Aggódó hozzátartozók az izsevszki iskola előtt 2022. szeptember 26-án

Izsevszkben, az Orosz Udmurt Köztársaság fővárosában tizenhárom embert, köztük hét gyereket ölt meg egy fegyveres. Ez a negyedik iskolai lövöldözés a régióban az elmúlt tizenöt hónapban.

Az orosz Nyomozó Bizottság szeptember 26-án közölte, hogy a harmincas évei elején járó Artem Kazancevként azonosították a fegyveres elkövetőt, aki maga is a 88-as számú iskolában végzett, amelybe az óvodától a középiskola végéig járnak a tanulók.

A fegyveres férfi, aki egyes sajtóorgánumok szerint horogkeresztes pólót viselt, a helyszínen agyonlőtte magát – közölte a bizottság, hozzátéve, hogy az incidensben 21 ember, köztük 14 gyerek megsebesült.

Rendőrök és mentők a 88-as számú iskola előtt a Moszkvától 960 kilométerre fekvő Izsevszkben 2022. szeptember 26-án
Rendőrök és mentők a 88-as számú iskola előtt a Moszkvától 960 kilométerre fekvő Izsevszkben 2022. szeptember 26-án

A nyomozóbizottság azt is közzétette, hogy Moszkvában a Nyomozó Főigazgatóság vizsgálja ki a halálos lövöldözést.

Nagyon ritka volt a lövöldözés Oroszország és más volt szovjet tagköztársaságok iskoláiban és egyéb oktatási intézményeiben egészen az elmúlt évekig, amikor nőtt az incidensek száma.

2022 áprilisában Veskajmában egy fegyveres férfi bement egy óvodába, és megölt két gyereket és egy óvodapedagógust, mielőtt agyonlőtte magát. 2021 szeptemberében pedig tömeges lövöldözés volt a Permi Állami Nemzeti Kutatóegyetemen, amely hat ember halálát okozta.

Öt hónappal ezt megelőzően a 19 éves Ilnaz Galjajev tüzet nyitott a kazanyi 175-ös iskolában. Kilenc ember halt meg a lövöldözésben, köztük hét gyerek.

XS
SM
MD
LG