Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tizenkétezer dolgozójától válik meg a Google anyavállalata


Sundar Pichai 2019. október 3-án Dallasban
Sundar Pichai 2019. október 3-án Dallasban

Összes munkavállalója hat százalékát bocsátja el az amerikai internetes óriáscég nem sokkal azután, hogy hasonló lépéseket jelentett be a Microsoft, az Amazon és a Facebookot tulajdonló Meta is.

Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója pénteken értesítette az alkalmazottakat a döntésről.

„Az utóbbi két év során a drámai növekedés időszakát éltük. Ehhez bővítettük a dolgozói létszámot egy más gazdasági realitásra készülve, mint amellyel ma szembenézünk” – írta.

Mint közölte, a megváltozott körülmények miatt szigorú felülvizsgálatot kellett elrendelni, leépítésre kerül sor szinte minden területen az Egyesült Államokban és más országokban is.

„Ez fontos pillanat fókuszunk élesítésére, költségbázisunk újratervezésére, illetve a tehetség és a tőke átcsoportosítására legfőbb prioritásainkhoz” – hangsúlyozta.

Az Alphabet tavaly csaknem 187 ezres foglalkoztatotti létszámról számolt be.

Ehhez kapcsolódóan: Hogyan engedte a Google a srebrenicai népirtásról szóló álhírek terjedését?

Az óriásvállalat a mostani lépéssel olyan cégekhez csatlakozott, mint a Microsoft, az Amazon, a Meta, a Twitter és a Salesforce. A szektor főbb szereplői egyedül csak az utóbbi hónapban legalább 48 ezer embert bocsátottak el az Egyesült Államokban.

A Microsoft pár napja tízezer, az Amazon 18 ezer munkahely leépítését jelentette be. Előbbi esetében ez az összes munkavállaló csaknem öt százalékát jelenti, utóbbi esetében jóval kisebb az arány, ugyanis a cég mintegy másfél millió embert foglalkoztat. Eközben a Meta 11 ezer alkalmazottjától válik meg, míg a Salesforce nyolcezertől.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG