Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Több mint háromszáz covidos van kórházban, egy hét alatt heten haltak bele a betegségbe


Továbbra is oltásra buzdítanak, de nem sok sikerrel, az oltottak száma hétről hétre alig változik

A hivatalos járványadatok szerint múlt héten 867 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a legfrissebb szennyvízadatok pedig azt mutatják, hogy stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Az újonnan igazolt fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta 2.194.969-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Múlt héten meghalt hét covidos beteg, velük az elhunytak száma 48.745-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 3542. A Koronavírus Sajtóközpont MTI-n keresztül közölt adatai szerint jelenleg 357 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma alig változik, 6.421.825 oltott közül 6.209.015-en a második, 3.904.864-en a harmadik, 423.998-an pedig a negyedik oltásukat is megkapták. A közleményben arra hívják fel a figyelmet, hogy a vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti legjobban, a megerősítő oltást pedig azoknak ajánlják, akik négy hónapnál régebben kapták meg az előzőt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)mérései szerint stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, folytatódik a nyár második fele óta megfigyelhető ingadozás a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációjában.

A korábban tapasztalt csökkenés megállt, az országos átlagkoncentráció-értékekben ismét stagnálás figyelhető meg. A vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi, emelkedés Békéscsabán, Győrben és Salgótarjánban tapasztalható, míg csökkenés Egerben mutatható ki.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG