Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Több mint háromszáz covidos van kórházban, egy hét alatt heten haltak bele a betegségbe


Továbbra is oltásra buzdítanak, de nem sok sikerrel, az oltottak száma hétről hétre alig változik
Továbbra is oltásra buzdítanak, de nem sok sikerrel, az oltottak száma hétről hétre alig változik

A hivatalos járványadatok szerint múlt héten 867 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a legfrissebb szennyvízadatok pedig azt mutatják, hogy stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Az újonnan igazolt fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta 2.194.969-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Múlt héten meghalt hét covidos beteg, velük az elhunytak száma 48.745-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 3542. A Koronavírus Sajtóközpont MTI-n keresztül közölt adatai szerint jelenleg 357 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma alig változik, 6.421.825 oltott közül 6.209.015-en a második, 3.904.864-en a harmadik, 423.998-an pedig a negyedik oltásukat is megkapták. A közleményben arra hívják fel a figyelmet, hogy a vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti legjobban, a megerősítő oltást pedig azoknak ajánlják, akik négy hónapnál régebben kapták meg az előzőt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)mérései szerint stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, folytatódik a nyár második fele óta megfigyelhető ingadozás a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációjában.

A korábban tapasztalt csökkenés megállt, az országos átlagkoncentráció-értékekben ismét stagnálás figyelhető meg. A vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi, emelkedés Békéscsabán, Győrben és Salgótarjánban tapasztalható, míg csökkenés Egerben mutatható ki.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG