Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tovább emelkedett az újonnan igazolt fertőzöttek száma


A Semmelweis Egyetem klinikájának Covid-osztálya Budapesten 2021. április 9-én
A Semmelweis Egyetem klinikájának Covid-osztálya Budapesten 2021. április 9-én

Kedden még 17, szerdán már 56 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak Magyarországon 24 óra alatt. Csakúgy, mint kedden, szerdán is három ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Kásler Miklós szerint elkerülhetetlen a negyedik hullám Magyarországon, és már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltásról.

Az újonnan igazoltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 808 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 013-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 36 703. Kórházban 84 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati járványportál adatai szerint a beoltottak száma 5 548 451, közülük 5 226 741-en már a második oltást is megkapták.

Július 14-én megérkezett a 30. Pfizer-szállítmány Magyarországra, újabb több mint 260 ezer adagot kapott az ország, ahová eddig már 6,6 millió adag oltóanyagot szállított az amerikai-német gyártó.

Kásler Miklós megszólalt a harmadik oltásról

Az emberi erőforrások minisztere az ATV beszámolója szerint a Spirit FM-en beszélt arról, hogy már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltással kapcsolatban, vakcinatípusokra lebontva. Kásler Miklós hat hónap után ajánlaná a harmadik oltást, méghozzá mindenképpen az előzőtől eltérő vakcinával, és elsőként a hatvan év felettieket oltaná.

A miniszter arról is beszélt, hogy lesz Magyarországon negyedik hulláma a járványnak, ez elkerülhetetlen. A delta-variáns jóval agresszívabb, mint az alfa vagy brit mutánsként emlegetett változat, 12 perc alatt képes fertőzni.

Száguld a delta-variáns Spanyolországban

24 óra alatt 43 960 újabb koronavírusos fertőzöttet és 13 halálos áldozatot jelentettek. A hirtelen emelkedés mögött a koronavírus jóval fertőzőbb, delta-variánsának terjedése áll, különösen a be nem oltott fiatalok körében. A legsúlyosabban érintett spanyol régiók új korlátozásokat, éjszakai kijárási tilalmakat vezettek be.

Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter szerint ugyanakkor az ország egészségügyi rendszerére nehezedő nyomás jóval elmarad attól, mint amit a járvány korábbi hullámai során tapasztaltak.

XS
SM
MD
LG