Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tucatnyi ember vesztette életét egy kelet-ukrajnai orosz légicsapásban


A légicsapás helyszíne Kosztantyinivkában 2023. szeptember 6-án
A légicsapás helyszíne Kosztantyinivkában 2023. szeptember 6-án

Legkevesebb tizenhat halálos áldozatot követelt az inváziós erők támadása Kosztantyinivka piacán nem sokkal azt követően, hogy az amerikai külügyminiszter váratlan látogatásra érkezett Kijevbe.

A sebesültek száma a helyi hatóságok tájékoztatása szerint a harmincat is meghaladja.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök élesen elítélte a légicsapást, és arról számolt be, hogy egy piacot, egy gyógyszertárat és több üzletet ért találat a frontvonal közelében fekvő településen.

„Minél hamarabb le kell győzni az orosz gonoszságot” – írta Telegramon.

„Amikor valaki a világban még mindig megpróbál bármilyen orosz ügyletben is részt venni, az azt jelenti, hogy szemet huny e valóság felett. A gonosz szégyentelensége. A rossz arcátlansága. Teljes embertelenség” – fogalmazott.

Később sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy szándékosan támadtak a megszállók a békés városra. „Ez az Oroszországi Föderáció újabb terrortámadása. Szándékosan vették célba a piacot” – mondta.

A háború előtt mintegy hetvenezres lakosságú Kosztantyinivka nagyjából harminc kilométerre fekszik az elmúlt évben porig rombolt Bahmuttól.

A szerdai csapás egy támadássorozat része, amelynek során kelet-ukrajnai településeket vett célba az orosz hadsereg, kávézókat, szállodákat és üzleteket lerombolva.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG