Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Túlságosan keresztény elvű és reakciós” – archív műsor a Szabad Európa Rádió tevékenységéről a ’70-es-’80-as években


1993. október 31-én sugározta utolsó műsorát a SZER. Podcastsorozatunkban felidézzük a rádió tevékenységét a különböző korszakokban. Ebben az epizódban arról szól az egykori munkatársak beszélgetése, hogy milyen volt a munka a szerkesztőségben és hazai fogadtatásuk a Kádár-korszakban.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

„Túlságosan keresztény elvű és reakciós” – archív műsor a Szabad Európa Rádió tevékenységéről a ’70-es-’80-as években
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:56:27 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG