Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Új pártot alapított Vona Gábor


Vona Gábor bejelenti Második Reformkor nevű, új pártjának megalapítását 2023. szeptember 7-én
Vona Gábor bejelenti Második Reformkor nevű, új pártjának megalapítását 2023. szeptember 7-én

Második Reformkor (2RK) néven pártot alapított – jelentette be Vona Gábor egykori jobbikos pártelnök Facebookon. Nem ideológiák és oldalak szerint gondolkodnak, hanem politikai szemléletük, a „reformkoriság” mentén, és nem lépnek szövetségre sem a kormánypártokkal, sem az ellenzéki összefogással – mondta a 2RK elnöke.

2018 után jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt – emlékeztetett Vona Gábor –, majd 2022 második felében egyesületet hoztak létre. Az elmúlt években szerinte komoly kulturális tevékenységet folytattak, előadásokat, vitaesteket, online tartalmakat és szavazásokat szerveztek, a közéleti civil szervezetek közül az egyik legaktívabbá és legnyitottabbá váltak. Mint mondta, nem nézték, hogy ki milyen oldalról jött.

Nagyon jó csapat gyűlt össze az ország és a világ minden pontjáról, akiket egy reménysugár tart össze, hogy lehet még Magyarországon második reformkor – mondta Vona Gábor. Kezdett kialakulni egy vízió, annak a reménye, hogy „a második középkor helyett lehet második reformkor” – tette hozzá.

„A függésekre épülő helyett egy önszervező Magyarország. A félelmekre épülő társadalom helyett önbecsüléssel bíró társadalom. Egyetemes magyarság civakodás helyett” – fogalmazott.

Nem ideológiák és oldalak mentén gondolkodnak, hanem egy politikai szemlélet mentén, amelyet úgy neveztek el, hogy reformkoriság – mondta a párt elnöke. A törzsi civakodás helyett a közös pontok keresése, hidak építése, a teremtő energiák keresése – tette hozzá.

Azt vették észre, hogy kialakult a saját politikai identitásuk, tudnak újat és mást mondani, ezért kiléptek a civil keretek közül, és pártot alapítottak Második Reformkor (2RK) néven.

„Ez nemcsak egy név, kommunikációs termék, hanem Magyarország legjobb jövőképe, amiért érdemes tenni a közéletben” – fogalmazott Vona Gábor.

Mint mondta, a reformkoriság mentén fognak politizálni, csak az ügyeikért kívánnak dolgozni, és közben hidakat építeni. Nem lépnek politikai szövetségre sem a kormánypártokkal, sem az ellenzékkel, a saját útjukat járják – tette hozzá.

XS
SM
MD
LG