Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Sebesültek és anyagi károk Ukrajnában az újabb orosz támadások után


Dróntámadást szenvedett lakóház Odesszában 2024. január 17-én
Dróntámadást szenvedett lakóház Odesszában 2024. január 17-én

Oroszország ismét drón- és rakétacsapásokat mért az Odesszai, Mikolajivi és Dnyipropetrovszki területre, többen megsebesültek, és károk keletkeztek a polgári infrastruktúrában.

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a légvédelem tizenegyet megsemmisített az Odesszára és Mikolajivra frissen kilőtt tizennégy drónból.

Oleh Kiper odesszai kormányzó arról számolt be, hogy a pilóta nélküli repülőgépek lehulló roncsai miatt hat ember megsebesült a fekete-tengeri kikötővárosban.

Tájékoztatása szerint több lakóépület és egy ipari létesítmény is megrongálódott. A károk többségét a város Primorije és Hadzsibej negyede szenvedte el.

Ehhez kapcsolódóan: Ukrán hadifoglyokkal a fedélzetén zuhant le egy orosz gép, nincs túlélő

A helyi hatóságok tudatták, hogy az inváziós erők egy bútorgyár raktárát is célba vették, ahol nagy tűz keletkezett.

A Dnyipropetrovszki területen is kigyulladt egy iparvállalat központja – jelentette Szerhij Liszak, a helyi adminisztráció vezetője, hozzátéve, hogy sikerült eloltani a lángokat .

Emellett tüzérségi csapások érték a Nikopoli körzetben található Mirivszket is.

Egy év után hazajutott az Oroszországba hurcolt ukrán tinédzser
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:30 0:00

A megszálló csapatok SZ–300-as légvédelmi rakétákkal lőtték a második legnagyobb ukrajnai városnak számító Harkivot. Azt még nem tudni, milyen eredménnyel.

Az orosz határtól mintegy harminc kilométerre fekvő Harkivot az utóbbi hetekben a szokásosnál keményebb légitámadások érték. Január 23-án egy lakóövezetben legalább tíz ember vesztette életét bombázás következtében.

Közben a harctéren is folytatódtak az összecsapások. Az orosz egységek nagy erőkkel dolgoznak a donyecki Avgyijivka bekerítésén, egyelőre sikertelenül. A kijevi vezérkar közlése szerint az utóbbi 24 órában négy előretörési kísérletet vertek vissza a térségben.

XS
SM
MD
LG