Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb orosz oligarcha halt meg rejtélyes körülmények között


Pavel Antov
Pavel Antov

Az indiai rendőrség vizsgálja az ukrajnai háborút állítólag kritizáló iparmágnás, Pavel Antov halálának körülményeit, miután holtan találták egy luxusszállodában két nappal azután, hogy egyik útitársa is életét vesztette ugyanott.

A milliárdos kormánypárti politikus szombaton, épp a 66. születésnapján zuhant ki az utcára a hotelből rejtélyes módon a kelet-indiai Radzsagadában. A négyfős társaság egy másik tagja, Vlagyimir Bidenov csütörtökön hunyt el, hivatalosan szívrohamban.

A hatóságok jelenleg is vizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit, kikérdezik a szálloda személyzetét, és várják a boncolás eredményét, de eddig nincs bizonyíték idegenkezűségre – tájékoztattak.

A helyi rendőrfőnök közölte: „A két orosz állampolgár halálának minden egyes lehetséges körülményét ellenőrizzük.”

Hozzátette, hogy Bidenovnál feltehetőleg az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol és esetleges kábítószer-túladagolás okozhatta a szívleállást.

„Egyelőre úgy tűnik, hogy Antov véletlenül zuhant ki a hotel teraszáról. Talán felzaklatta barátja halála, és a szálloda teraszára ment, ahonnan leesett” – mondta.

Pavel Antov a kormányzó Egységes Oroszország színeiben 2018 óta tagja a Moszkvától keletre fekvő Vlagyimiri terület parlamentjének. A Forbes magazin helyi kiadása 2019-ben az ország leggazdagabb törvényhozójaként azonosította.

Júniusban az orosz sajtó felkapott egy neki tulajdonított WhatsApp-üzenetet, amely szerint az ukrajnai polgári célpontok bombázása „terrorizmusnak” minősül.

A bejegyzést gyorsan törölték, Antov pedig tagadta, hogy ő írta volna, és megerősítette, hogy támogatja Oroszország „különleges katonai műveletét” a szomszédos országban.

Készült az AFP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG