Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb orosz rakéta- és dróntámadás Kijev ellen

Ismét légvédelmi sziréna hangjára ébredtek pénteken Kijev lakói egy nappal azután, hogy Oroszország a háború februári kezdete óta az egyik legnagyobb légitámadást intézte az ukrán főváros ellen.

Olekszij Kuleba, a Kijevi terület kormányzója péntek hajnalban Telegramon közölte, hogy dróntámadás van folyamatban a város ellen. A Reuters szemtanúja Kijevtől húsz kilométerre délre is több robbanást hallott. Az ukrán hadsereg közleménye szerint területvédelmi egységeik 16 iráni gyártmányú Shahed drónt semmisítettek meg. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere szerint hetet a főváros ellen irányítottak, amelyek közül az egyik egy közigazgatási épületet talált el. Az ukrán fővároson kívül húsz települést lőttek az oroszok a szétbombázott kelet-ukrajnai Bahmut környékén, ahol a leghevesebb harcok folynak, valamint több mint 25 települést Herszon és Zaporizzsja térségében. A támadásokban az eddigi jelentések szerint legkevesebb öt ember sérült meg.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy a csütörtöki heves légitámadás által sújtott régiók többségében áramkimaradások voltak, így a főváros és Odessza, Herszon, valamint Lviv környékén. „De ez semmi ahhoz képest, ami történhetett volna, ha nincs ilyen hősies légvédelmi tüzérségünk” – tette hozzá Zelenszkij.

„Értelmetlen barbárság. Csak ennyit tudok mondani, látva, hogy Oroszország újabb rakétacsapást indított békés ukrán városok ellen az újév előtt” – írta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Twitteren.


XS
SM
MD
LG