Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb ország szigorított a delta variáns miatt


Törőcsik Katalin reumatológus Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát ad be egy pedagógusnak a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján Kecskeméten 2021. április 1-jén.

Magyarországon hétfő óta 17 új koronavírusos fertőzöttet találtak és három ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Több országban kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást bizonyos szakmákban dolgozók számára.

Magyarországon hétfő óta 17 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 556 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 beteg, velük az elhunytak száma 30 010-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 36 883. Kórházban 86 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 543 891, közülük 5 202 925-en kapták meg már a második oltást is.

Görögország szigorít a delta variáns miatt

Görögországban az utóbbi tíz napban ismét megugrott a fertőzöttek száma, a tendencia a delta variáns számlájára írható. A kormány ezért úgy döntött, hogy csak a koronavírus ellen beoltott emberek mehetnek be az éttermek zárt tereibe és a kulturális rendezvényekre, ezzel is próbálják oltásra serkenteni az embereket.

Kiriákosz Micotákisz kormányfő hétfőn Athénban úgy fogalmazott, hogy Görögország, más államokhoz hasonlóan, a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsának és a be nem oltott embereknek a kettős kihívásával néz szembe.

"Nem fogjuk ismét lezárni az országot egyesek hozzáállása miatt"– mondta a miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy a kórházak intenzív osztályain kezelt páciensek 99 százalékát nem oltották be.

A görög miniszterelnök egyben közölte, hogy kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi ágazatban, illetve az idősápolásban dolgozók számára, akiket máskülönben felmentenek a munkavégzés alól. A jövőben kiterjesztik az oltási kötelezettséget a sorkatonákra is.

Az elmúlt két hétben Görögországban százezer lakosra átlagosan hetven koronavírus-fertőzött jutott. Szakértők szerint a vírus terjedését nagy részben a fiatalok éjszakai bulizásai segítették elő.

Franciaországban is kötelezővé teszik az oltást az egészségügyieknek

Franciaországban szeptember 15-től nem engedik dolgozni azokat az egészségügyieket, akik nem oltatják be magukat, az érintettek fizetést sem kapnak –jelentette be Emmanuel Macron.

Az államfő közölte azt is, hogy a fertőzöttek számának növekedése miatt a jövőben oltási igazolvány vagy negatív vírusteszt kell annak, aki étterembe vagy szórakozni akar menni, illetve vonatra vagy repülőre szállna.

XS
SM
MD
LG