Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb vízparti területek épülhetnek be a Balatonnál


Zánka 2020. június 12-én
Zánka 2020. június 12-én

Apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti naturista kemping helyére a terület új tulajdonosa, és a vonyarcvashegyi kemping sorsa is bizonytalan.

Az akali terület új tulajdonosa arról beszélt a 24.hu portálnak, hogy nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, az érvényben lévő 10 százalékot használná ki. Apartmanokat, sorházat, a turisták számára mobilházakat terveznek a helyszínre, és noha még nagyon képlékenyek az elképzelések, valósínű, hogy sátras kempingezőket nem fogadnak majd a területen.

A tulajdonos „zöld identitású" beruházásról beszélt, ugyanakkor elmondta, hogy a közműfejlesztéssel kezdődő munkálatok a nádas megritkításával járnak és „öblöket" terveznek kialakítani a Levendula Naturista Kemping területén, ahol idén nyáron már nem is fogadtak vendégeket.

A hírportál felidézi hogy Balatonakalinak néhány éve még három kempingje volt, mostanra a háromból egy maradt, amit Mészáros Lőrinc cége vásárolt meg 2017-ben. Van olyan, amelyiknek a területén apartmanházak épülnek, a védett nádast pedig eltüntették.

A portálnak nyilatkozik a a szintén vízparti vonyarcvashegyi kemping új tulajdonosának képviselője is. 2020 nyarán került a terület céghez, ez a kemping sem fogadott már ezen a nyáron vendégeket. Az új tulajdonos a terület sorsa felől érdeklődő kérdésre azt felelte, hogy miután nem tudja, meddig tart a vírushelyzet, arra sem tud választ adni, mi lesz a terület sorsa.

XS
SM
MD
LG