Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra kitartóan emelkedik a kórházba kerülő fertőzöttek száma


Békéscsabán oltanak 2021. augusztus 2-án.
Békéscsabán oltanak 2021. augusztus 2-án.

A regisztrált aktív fertőzöttek száma is növekedésnek indult, miközben a kórházba kerülőké már régebb óta emelkedik. Egy újabb áldozata volt a járványnak és eddig 5,8 millió ember kapott legalább egy oltást az országban.

A járvány egy újabb áldozatát jelentette be az állam szeptember 3-án. Így eddig 30.061 közvetlen áldozatról lehet tudni, ami lakosságarányosan a világon Peru után a második legrosszabb mutató.

247 új fertőzést regisztrált az állam, amivel már újra nőni kezdett a regisztrált aktív fertőzöttek száma is. Kicsivel kevesebb mint ötezer aktív fertőzöttről tud most az állam.

149 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19 beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre szorulnak. Mindkét mutatószám tovább nőtt, az elmúlt napokhoz hasonlóan.

Nagyjából 18 ezer ember első oltását sikerült megszervezni az előző nap, beleértve a 12 éven felüli iskolások oltásait is. Összesen 5,8 millió ember kapott legalább egy oltást Magyarországon, amivel bőven az uniós átlag alatt van az ország.

Miért gyorsabb az oltási ütem Európában, mint Amerikában?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:11 0:00

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG