Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra nőtt a kórházban ápolt fertőzöttek száma, maradt a lassú az oltási tempó


A megyei tisztifőorvos Johnson & Johnson oltásokat vesz át Salgótarjánban 2021. május 25-én.
A megyei tisztifőorvos Johnson & Johnson oltásokat vesz át Salgótarjánban 2021. május 25-én.

Újabb öt halálos áldozat mellett több mint egy tucat emberrel nőtt a kórházban ápolt fertőzöttek száma. Az oltási tempó nem tud visszagyorsulni, tízezer embernél kevesebb kapta meg az első oltását előző nap.

Némileg nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma május 31-re. 981 főt jelentett az állam hétfőn, vasárnap pedig még csak 965 főről lehetett tudni. Négy fővel kevesebben vannak lélegeztetőgépen előző naphoz képest, azaz 110-en.

Elhunyt újabb öt fertőzött, velük együtt a járvány közvetlen áldozatainak száma 29 733 főnél jár Magyarországon.

Egy ideje nem sikerül jól megszervezni az oltásokat

Maradt a hetek óta tartó, jelentősen lelassult oltási tempó. Hétfőre kevesebb mint tízezer újabb első oltást sikerült beadni. Így kicsivel kevesebb mint 5 millió 147 ezer ember kapott legalább egy oltást Magyarországon.

Hétfőn ismét úgy döntött a kormány, hogy nem közli a regisztráltak számát, de előző nap 5 millió 214 ezer főt jelentettek.

Nyugati influenszerekkel támadnák a Pfizer oltását

Francia és német közösségi média influenszerek állították azt, hogy pénzt ajánlottak nekik, hogy a Pfizer/BioNTech-vakcinát kritizáló tartalmakat adjanak közre.

A Szabad Európa nyomozása alapján a lépések mögötti orosz cég egy sor homályos vállalkozáshoz és egy Kreml-barát kapcsolatokkal rendelkező orosz üzletasszonyhoz köthető.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG