Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újraválasztották az MMM elnökének Márki-Zay Pétert


Márki-Zay Péter május 16-án egy új jobboldali párt alapítását jelentette be a Facebookon.
Márki-Zay Péter május 16-án egy új jobboldali párt alapítását jelentette be a Facebookon.

Az ellenzék egykori közös miniszterelnök-jelöltjének Magyar György ügyvéd volt az egyik kihívója, de ő végül a szavazás előtt nem sokkal visszalépett. Márki-Zay Péter egy hónapja még új jobboldali párt alapításáról posztolt a Facebookon.

Márki-Zay Péter a 149 érvényes szavazatból 149-et kapott a Mindenki Magyarországért Mozgalom (MMM) szombati tisztújításán. A politikus a 24.hu beszámolója szerint a szavazás előtt még arról beszélt, hogy akár le is válthatják posztjáról, olyan sok bírálatot kapott a sikertelen parlamenti választás után.

Márki-Zay Péter május 16-án egy új jobboldali párt alapítását jelentette be a Facebookon. Mint írta:

"Egy olyan jobbközép irányultságú néppártot építünk, amelyben ott vannak a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is"

A hódmezővásárhelyi polgármester arról is írt, hogy "a civilek pártjába" fiatalokat és tapasztalt politikusokat egyaránt vár, és a pártalapítással kapcsolatos részleteket május végére ígérte.

A szombati tisztújításon megújult az MMM elnöksége is, amelynek tagjai: Kiss Balázs, Bana Tibor volt független képviselő, Ember Péter, Szabó Margit, Magyar György és Tikk László. A felügyelő bizottságban Bod Péter Ákos közgazdász, Mellár Tamás párbeszédes képviselő és Pákozdi Éva kapott helyet.

Márki-Zay Péter legutóbb a választások után adott interjút a Szabad Európának, ezt itt olvashatja el:

XS
SM
MD
LG