Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Rakétatámadás után Kijevben 2022. április 29-én. Az orosz erők nem sokkal az ukrán elnök és az ENSZ-főtitkár találkozója után mért csapást a fővárosra
Rakétatámadás után Kijevben 2022. április 29-én. Az orosz erők nem sokkal az ukrán elnök és az ENSZ-főtitkár találkozója után mért csapást a fővárosra

Az ukrán elnök szerint Oroszország az ENSZ-t akarta megalázni a Kijev elleni rakétatámadással

Meghalt a Szabad Európa egyik munkatársa az ukrán fővárost sújtó orosz rakétatámadásban. Ismét megkísérlik kimenekíteni az Azovsztalban rekedt civileket. Brit küldöttség vizsgálja a háborús bűncselekményeket Ukrajnában. Brit segélymunkások kerülhettek orosz katonák fogságába.

14:51 2022.04.29.

13:44 2022.04.29.

Szabad Ukrajna térre nevezik át egy stockholmi park egyik részét

A svédországi orosz nagykövetség közelében lévő Mariebergspark szóban forgó területének átnevezését Anna König Jerlmyr polgármester fontos jelzésnek nevezte, amellyel a moszkvai rezsim tettei ellen tiltakoznak és szolidaritásukat fejezik ki az ukrán nép mellett.

Számos európai városban átneveztek már közterületeket az ukrajnai háború kezdete óta. Az egyik első a sorban Vilnius volt, ahol az orosz nagykövetség melletti utca nevét Ukrajna hősei utcára változtatták. (AP)

13:25 2022.04.29.

12:08 2022.04.29.

Életét vesztette egy dán önkéntes Ukrajnában

A 25 éves férfi az ukrán nemzetközi légió kötelékében harcolt az orosz megszállók ellen, a dán TV2 csatorna jelentése szerint kedden halt meg Mikolajivban.

A koppenhágai külügyminisztérium nem tudta megerősíteni az erről szóló híreket, mint közölték, kapcsolatban vannak az ukrán hatóságokkal.

„Időbe telhet, amíg tisztázzuk a részleteket, a háború miatt rendkívül nehezek a körülmények” – írták.

A Jyllands-Posten című napilap értesülései szerint nagyjából száz dán állampolgár csatlakozhatott az ukrajnai harcokhoz. (AP)

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG