Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tíz kilométert gyalogolt Ukrajnában ágyútűzben egy 98 éves nő, hogy elmeneküljön az oroszok elől


Fekete füst száll az égre a Donyecki területen fekvő Ocseretyine mellett 2024. április 28-án
Fekete füst száll az égre a Donyecki területen fekvő Ocseretyine mellett 2024. április 28-án

Egy 98 éves ukrán nő azt mondja: tíz kilométert gyalogolt az ágyútűzben, hogy eljusson az orosz megszállás alatt álló donyecki Ocseretyinéból egy olyan vidékre, amely ukrán ellenőrzés alatt áll.

Az ukrán rendőrség közösségimédia-oldalain hétfőn közzétett videóban a nő, Lidia Sztyepanivna azt mondta, hogy élelem és víz nélkül gyalogolt, többször elesett, de „a jelleme” nem engedte, hogy feladja.

„Túléltem azt a háborút (második világháború), és túlélem ezt a háborút – mondta Sztyepanivna a videóban, amelyen egy menedékhelyen ül az ágyon túl nagy kabátban és sállal a fején, bottal a kezében. – Semmit nem hoztam magammal. De eljöttem a két lábamon.”

Ukrajna üdvözli a régóta halogatott amerikai katonai segélyt, míg Oroszország lesben áll, hogy lebombázza a szállítmányokat
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:04 0:00

Arról is beszélt, hogy a háború, amelyet most az oroszok vívnak országa ellen, egyáltalán nem hasonlít a második világháborúhoz.

„Házak égnek, és fákat tépnek ki” – mondta.

Az ukrán belügyminisztérium közleménye szerint a nőre az esti órákban talált rá az ukrán hadsereg, és átadta a rendőröknek, akik egy kitelepítetteknek fenntartott menedékhelyre vitték.

„Most a hozzátartozóit keresik” – tették hozzá.

Az immár harmadik éve zajló háború, amelynek még messze nem látni a végét, ezreket ölt meg, ukrán városokat és falvakat rombolt le, és emberek millióit kényszerítette otthonuk elhagyására.

Életmentő a mobil gyógyszertár a külvilágtól elvágott harkivi falvakban
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:01 0:00
Készült a Reuters beszámolójának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG