Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Urbex Gyula:"A műemlékvédelem megszüntetése csak pénzbe és egy testületi ülésbe kerül"


Urbex Gyula:"A műemlékvédelem megszüntetése csak pénzbe és egy testületi ülésbe kerül"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:22:57 0:00

Érte már tetten rendőr és biztonsági őr is, amint éppen olyan helyekre mászott be, ahova tilos let volna, de a büntetés helyett inkább drukkoltak neki. Urbex Gyula olyan helyekre jár, ahol egykor emberek éltek, dolgoztak, ahol szerelmek szövődtek, mostanra viszont az enyészeté minden.

Érte már tetten rendőr és biztonsági őr is, amint éppen olyan helyekre mászott be, ahova tilos lett volna, de a büntetés helyett inkább drukkoltak neki. Urbex Gyula olyan helyekre jár, ahol egykor emberek éltek, dolgoztak, ahol szerelmek szövődtek, mostanra viszont az enyészeté és a pusztulásé lett minden.

Izgalmas és egyben veszélyes műfaj az urbex. Hasonlít a régészethez, csakhogy itt kerítést mászni is kell, bujkálni a biztonsági őrök elől is. Gyula sokféle elhagyatott helyen járt már: a lepusztult tanyáktól az legnagyobb magyarországi szellemvároson át, egészen a porosodó kastélyokig szinte mindent látott. A következő percekben arról beszélgetünk, hogy hogyan derít fel egy-egy ilyen helyet, miért kell titokban tartania az épület lokációját és hogy miért csinálja mindezt.
XS
SM
MD
LG