Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az EU elítéli “az amerikai demokráciát ért támadást”


A távozó amerikai elnök, Donald Trump erőszakos támogatói megrohamozták az amerikai Kongresszus épületét
A távozó amerikai elnök, Donald Trump erőszakos támogatói megrohamozták az amerikai Kongresszus épületét

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint “a világ szemében az amerikai demokráciát megostromolták”. Josep Borrell kijelentette, hogy a november 3-i elnökválasztás eredményét tiszteletben kell tartani.

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a Twitteren elítélte “az amerikai demokráciát ért támadást”, miután szerdán több ezer erőszakos Trump-párti tüntető jutott be a Kongresszus környékére és épületébe.

Ami történt, az “páratlan támadás az amerikai demokrácia, annak intézményei és a jogállamiság ellen. Ez nem Amerika. A november 3-i választás eredményét teljes mértékben tiszteletben kell tartani” – fogalmazott Josep Borrell.

Az Egyesült Államok kongresszusának a novemberi elnökválasztás eredményeinek igazolására összehívott együttes ülése akkor fulladt káoszba és erőszakba, amikor Donald Trump elnök dühödt támogatói megrohamozták Washingtonban a Capitoliumot és összecsaptak a rendőrséggel.

A kongresszus tagjait gázmaszkban menekítették ki az épületből, ahol a rendőrök könnygázt is kénytelenek voltak bevetni Trump erőszakos támogatói ellen.

Az AFP tudósítása alapján.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG