Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Változások a V4-ek beutazási szabályaiban


Magyar rendőrök ellenőrzést tartanak az osztrák határon, 2020. március 18-án.
Magyar rendőrök ellenőrzést tartanak az osztrák határon, 2020. március 18-án.

Módosít a kormány a visegrádi országokra vonatkozó beutazási szabályokon. Egy negatív teszttel ki lehet váltani a karantén kötelezettséget. A rendelet már keddtől hatályos. Közben a rendőrök már több bírságot kiszabtak a járványügyi szabályok be nem tartása miatt.

Indokoltnak látta az Operatív Törzs a szabályok újragondolását a V4-országok állampolgárainak beutazásával kapcsolatban, ezzel indokolta a testület ügyeleti központjának vezetőhelyettese a módosítást.

Kiss Róbert alezredes ismertette: akik Csehországból, Lengyelországból vagy Szlovákiából lépnek be Magyarországra, és a jogszabály hatályba lépése előtt szállást foglaltak a V4-országok valamelyikében, egy negatív koronavírus teszttel már kiválthatják a kötelező karantént.

A kormányrendelet már hétfőn megjelent, keddtől pedig hatályos.

Bírságoltak

Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint a tömegközlekedésben 24 rendőri intézkedésre volt szükség, két esetben pedig szabálysértési feljelentést is tettek. Folyamatosan ellenőrzik a közintézményeket és az üzleteket is, ahol 33 figyelmeztetést adtak, 4 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 3 esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások. A szeptember 21-én bevezetett védelmi intézkedések óta összesen 759-szer kellett eljárniuk.

A zenés-táncos rendezvények korlátozásával kapcsolatban négy esetben kellett intézkedni hétvégén a rendőröknek, mert a vendéglátó-egységekben este 11 óra után olyan emberek is voltak, akik nem képezték a személyzet részét.

XS
SM
MD
LG