Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Vagy ajánlatot sem ad, vagy tízszeres árat kér sok szolgáltató az energiáért a településektől


Orbán Viktor a Fidesz székesfehérvári kampánygyűlésén 2022. április 3-án
Orbán Viktor a Fidesz székesfehérvári kampánygyűlésén 2022. április 3-án

Egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar energiát vagy gázt adni intézményeinknek – írja közösségi oldalán Székesfehérvár fideszes polgármestere. Cser-Palkovics András úgy fogalmaz, a felelős városvezetők – pártállástól függetlenül – hetek óta vért izzadnak, hogy biztosítsák valahogy településük legalapvetőbb szolgáltatásainak őszi, téli működtetését.

„A legfontosabb kérdések egyike, hogy mivel, mennyiért és miből fűtjük majd az óvodát, a kórházat vagy éppen a nyugdíjasotthont„írja közösségi oldalán a polgármester.

Arról is beszámol, egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar energiát vagy gázt adni a települések intézményeinek. Ha pedig kapnak is ajánlatot, akkor ez a tavalyi árhoz képest sokszoros, szinte tízszeres, és ez egyre több területen kifizethetetlen.

Mint Cser-Palkovics írja, miközben a felelős városvezetők – pártállástól függetlenül – hetek óta vért izzadnak, hogy biztosítsák a legalapvetőbb szolgáltatások, az óvoda, a bölcsőde, a nyugdíjasotthonok, a közösségi közlekedés, a háziorvosi rendelők őszi, téli működtetését, már ajánlatot sem kapnak az energiaszektortól a villamosenergia, valamint a gáz beszerzésére kiírt pályázatokon.

„Bízzunk benne, hogy jól kezeljük majd ezt a válságot, de ez leálló, csődbe menő településekkel és megszűnő helyi szolgáltatásokkal nem fog sikerülni„ – fogalmaz a polgármester, aki azzal zárja posztját, hogy a héten már tájékoztatást ad a székesfehérvári számokról, valamint a megoldási irányokról, melyekről végül a közgyűlésnek kell döntenie.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG