Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Vajon tudjuk, mit lélegzünk be nap mint nap?


Sztoriban - légszennyezés
Sztoriban - légszennyezés

Magyarországon évente legkevesebb hatezer ember levegőminőségi okok miatt hal meg az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint. Miközben két éve az uniós bíróság elmarasztalta az országot, mert a 2005 és 2017 közötti adatok alapján rendszeresen és tartósan rossz volt több helyen is a levegő minősége, a magyar kormányok a bíróság figyelmeztetése ellenére sem állt elő kézzelfogható tervvel a helyzet javítására.

Németh Dóra, a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének infografikusa, grafikusa és Szalai Bálint újságíró közösen jegyzik azt a cikket, amelyben egyebek között grafikonok, ábrák segítségével mutatják be a szórványosan működő állami mérőműszerek elérhető adatait a téli szezonból. Erről beszélt Szalai Bálint a podcastban. A cikket ide kattintva olvashatja el.

A podcastot itt hallgathatja meg:

Vajon tudjuk, mit lélegzünk be nap mint nap?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:13:17 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG