Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án

Elsöprő Fidesz-győzelem, parlamentben a Mi Hazánk. Mi a következő napok forgatókönyve?

A Fidesz–KDNP kétharmaddal nyerte a 2022-es választásokat. Simán bejutott a Mi Hazánk, a bejutás közelébe se került a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor szerint mindenki összefogott ellenük az ukrán elnöktől „a nemzetközi erőközpontokig”. Márki-Zay Péter elismerte a vereséget.

13:30 2022.04.04.

Soha nem késtek még ennyit a Covid-adatokkal

Délután fél 2-kor még nem közölte a kormányzati járványportál a választási hétvége összesített járványadatait, amit korábban általában reggel 9 órakor közzétettek a koronavirus.gov.hu oldalon.

A okokról kérdeztük a sajtóosztályt, amint válaszolnak, közzétesszük.

12:51 2022.04.04.

Putyin gratulált Orbán Viktornak

Az orosz elnök táviratban gratulált Orbán Viktornak a Fidesz és szövetségesei országgyűlési választáson aratott győzelméhez. Erről hétfőn számolt be a Kreml sajtószolgálata, amit a 444 írt meg először.

A TASZSZ szerint Putyin kifejezte, bízik abban, hogy „a nehéz nemzetközi helyzet ellenére a kétoldalú partnerségek további fejlesztése teljes mértékben megfelel Oroszország és Magyarország népeinek érdekeinek".

Orbán Viktor a választási éjszakán mondott győzelmi beszédében ellenfelei között sorolta fel az orosz inváziós elszenvedő Ukrajna elnökét. Gy fogalmazott, ez a győzelem azért is marad majd emlékezetes, mert most kellett a legtöbb ellenféllel megküzdeni:

„a baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös-körül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is".

12:06 2022.04.04.

NVI: A külképviseleteken 88 százalékos volt a részvétel

A Nemzeti Választási Iroda hétfő reggeli adatai szerint összesen 65.480-an szerepeltek a külképviseleti névjegyzékben, közülük 57.623-an el is mentek szavazni, vagyis 88 százalékos volt a részvétel a külképviseleteken.

A legtöbben, 8138-an Londonban szerepeltek a névjegyzékben, közülük 6951-en el is mentek szavazni, vagyis a londoni részvétel 85,41 százalékos volt.

Münchenbe a névjegyzékben szerelő 4646 főből 4015 szavazott is (86,42 százalék). Stuttgartban a 3719-ből 3079-en szavaztak(82,79 százalék).

Szavazásra váró magyarok Hágában, 2022. április 3-án.
Szavazásra váró magyarok Hágában, 2022. április 3-án.

A külképviseleti voksokat nem számolják meg a külképviseleteken, hanem csütörtök éjfélig a Nemzeti Választási Irodába szállítják, ahol azokat választókerületenként szortírozzák, és az átjelentkezők szavazataival együtt eljuttatják a megfelelő választókerületekbe. Itt felbontják a szavazás éjszakáján lezárt urnát, a tartalmát összekeverik az "utazó" szavazatokkal, és így számlálják meg a szavazatokat.

A parlamenti választás országos listás eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) állapítja meg az országos listás választás területi részeredményéről kiállított jegyzőkönyvek, a levélben szavazás eredményét megállapító jegyzőkönyv és a választás egyéni választókerületi eredményéről kiállított jegyzőkönyvek alapján, legkésőbb a szavazást követő 19. napon, azaz április 22-én.

11:40 2022.04.04.

Egy mondattal reagált Karácsony Gergely az újabb kétharmados Fidesz-győzelemre

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG