Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szigorították a kismamák oltását a szombati tapasztalatok után


Koronavírus elleni oltásra várakozók a Semmelweis Egyetem Városmajor utcai szívklinikájának oltópontja előtt 2021. március 27-én
Koronavírus elleni oltásra várakozók a Semmelweis Egyetem Városmajor utcai szívklinikájának oltópontja előtt 2021. március 27-én

Közzétették, milyen igazolást és dokumentumokat kell magukkal vinniük a várandósoknak ahhoz, hogy megkaphassák a koronavírus elleni oltást. Szombaton a Semmelweis Egyetem több oltópontján is kígyózó sorok alakultak ki, egy nappal azután, hogy bejelentették, a kismamák is oltakozhatnak.

Az Országos Kőrházi Főigazgatóság által közzétett, és innen letölthető igazolást a védőnőnek kell kitöltenie, ez a dokumentum szolgál arra, hogy bizonyítsa: az, aki kéri az oltást, még szoptat.

Az igazolás mellett szükség van:

  • egy beutalóra a háziorvostól is,
  • a szülésről szóló, egy évnél nem régebbi zárójelentésre,
  • az állapotos nőknek a várandós gondozási kiskönyvet kell bemutatniuk.

Mint arról a Szabad Európa beszámolt, szombaton a többi között a Semmelweis Egyetem városmajori szívklinikájának oltópontjánál hatalmas tömeg gyűlt össze, miután Magyarországon is engedélyezték a várandósok oltását.

Szerkesztőségünknek egy budai lakos, akit éppen aznapra hívtak be oltani, számolt be arról, milyen körülmények között kellett órákig várakozniuk az időpontra behívott embereknek, miután a kismamák megrohanták az oltópontokat, ahol soron kívül megkapták a vakcinát.

Sajtóbeszámolók szerint a Rókus kórház oltópontjánál is hasonló jelenetek játszódtak le.

A kismamák Pfizert kaptak, a papák Szputnyikot
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:00:52 0:00

A Semmelweis Egyetem még aznap kiadott egy közleményt, amelyben azzal magyarázta a történteket, hogy "szombat délutánig hivatalosan mintegy 100 fő számára történt időpontfoglalás", de ennek a létszámnak a többszöröse jelent meg az otópontokon, "késő délutánig közel ezer oltást adtak be az egyetem munkatársai".

XS
SM
MD
LG