Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kiszámíthatatlan, meleg, koszos – Miért hagyták lepusztulni a kormányok a magyar vasutat?


Sztoriban – Szabadon – MÁV
Sztoriban – Szabadon – MÁV

Katasztrofális állapotban van a magyar vasút, a 8400 kilométer vasúti pályából 2400-at nem lehet használni, a maradék felén sebességkorlátozás van érvényben. Szakértők szerint ez nem is baj, mert ha nem így lenne, az szerencsétlenséghez vezetne.

Szinte minden hétre jutott egy vasúttal kapcsolatos, általában negatív hír ezen a nyáron. Balesetről, késésekről, a pályák gyalázatos állapota miatti sebességkorlátozásról, a területért felelős miniszter, Lázár János és a MÁV vezetése közötti feszültségről, beszólásokról, üzengetésekről szóltak a beszámolók.

Benyó Rita a vasút helyzetével foglalkozik legfrissebb videóriportjában, ő volt a Sztoriban vendége. A beszélgetést itt hallgathatja meg:

Kiszámíthatatlan, meleg, koszos – Miért hagyták lepusztulni a kormányok a magyar vasutat?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:00 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG