Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Vasúti szerencsétlenség Hollandiában


Folyik a mentés a baleset helyszínén, Voorschotenben, Hága közelében 2023. április 4-én
Folyik a mentés a baleset helyszínén, Voorschotenben, Hága közelében 2023. április 4-én

Legkevesebb egy ember meghalt, harmincan pedig súlyosan megsérültek, amikor egy személyvonat vélhetően tehervonatnak ütközött és kisiklott, majd lángba borult kedd hajnalban Hollandiában.

A katasztrófavédelem közlése szerint a baleset hajnali 3 óra 25 perc körül történt a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschoten közelében. Hatósági közlések szerint a szerencsétlenségben legkevesebb egy ember meghalt és mintegy harmincan megsérültek. A helyszínre érkező tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy 19 utast szállítottak kórházba, a többieket a helyszínen látták el.

A Reuters az ANP holland hírügynökség beszámolója alapján azt írja, hogy a Leiden városból Hágába tartó éjszakai vonat első kocsija kisiklott és szántóföldre dőlt a balesetet követően. A második kocsi az oldalára borult, a hátsó kocsiban tűz ütött ki.

A baleset okáról egymásnak ellentmondó hírek érkeztek. Korábbi jelentések szerint a személyvonat egy tehervonattal ütközött. A Holland Vasút (NS) szóvivője, Erik Kroeze elmondta, úgy fogalmazott, hogy egy tehervonat is érintett a balesetben, de részleteket nem tudott.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG