Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nyolcszáz felett az új COVID-fertőzöttek száma, minden eddiginél több haláleset


Nepáli diákok megtartják a biztonságos távolságot a tanteremben, 2020. október 6-án. Hat hónap után nyíltak újra az iskolák az országban.

Újabb 818 főt regisztráltak koronavírussal Magyarországon az elmúlt 24 órában, ezzel meghaladta a 32 ezret az igazolt esetek száma. Elhunyt 20 beteg. Kezdődik a PCR-tesztek hatósági ellenőrzése.

Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint 25 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet Magyarországon, 83 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a járvány miatt.

PCR-tesztek, vendéglátás

Kezdetét veszi a hatósági áras PCR-tesztekre vonatkozó országos ellenőrzés - erről Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese beszélt. A fogyasztóvédelem kiemelt akcióban ellenőrzi, hogy a szolgáltatók valóban a hatóságilag megszabott, legfeljebb 19,5 ezer forintos díjért végzik-e el a vizsgálatot.

A járvány második hulláma a gazdaságot sem kíméli. A legjobban sújtott ágazatok, a vendéglátás és a turizmus újra mélyponton van, miután a nyári fellendülést követően ismét kiürültek a szállodák és az éttermek. Erről készült korábbi összefoglalónkat itt nézhetik meg.

Karantén a Mol-nál és az encsi rendőrségen

A Mol tiszaújvárosi poliolüzemén dolgozó alkalmazottak között mintegy 200 fertőzöttet azonosítottak, miután minden kivitelezőt leteszteltek - számolt be erről a telex. A Mol beszámolója szerint a fertőzöttek tünetmentesek, jelenleg karanténban vannak, a kontaktkutatás pedig már megkezdődött.

Szinte a teljes vizsgálati osztály karanténba került az encsi rendőrkapitányságon. Több rendőr koronavírus-tesztje lett pozitív - számolt be erről a Zsaruellátó Egyesület. Szerintük nem kapnak extra védőfelszerelést azok a rendőrök, akik közvetlen kapcsolatban vannak az állampolgárokkal. Az ORFK cáfolt, állításuk szerint a rendőröknek van megfelelő védőfelszerelésük.

COVID a világban

Világszerte a halálos áldozatok száma 1 043 061-re emelkedett, a beazonosított COVD-19 esetek pedig meghaladták a 35 milliót.

Az Egyesült Államokban jelenleg közel 7,5 millió fertőzöttet azonosítottak, és már mintegy 210 ezren vesztették életüket. Indiában 6,6 millió, Brazíliában csaknem ötmillió fertőzöttet tartanak nyilván.

XS
SM
MD
LG